HAVALI SİLAH GÜVENLİĞİ
RETAY havalı silahınızı tuttuğunuz her zaman güvenlik kilidinin “ON” (açık) olduğundan ve şarjör kısmının girişinde mermi olmadığından emin olunuz.
ATEŞLİ SİLAH GÜVENLİĞİ
Ateşli silahınızı kir ve iplik tiftikleri hareketli parçalarda birikmeyecek şekilde depolayın ve taşıyın. Her kullanımdan sonra ateşli silahınızın acil durumlarda kullanılmasını engelleyecek olan korozyondan, namlunuzu hasarlardan veya kirliliklerden korumak için ateşli silahınızı kullanıcı kılavuzunuzda sunulan talimatları takip ederek temizleyiniz ve yağlayınız. Her zaman silahı doldurmadan önce namlunuzu kontrol ediniz ve içerisinin temiz olduğundan ve içerisinde engel bulunmadığından emin olunuz. Namlu içerisinde bulunan bir engel durumunda ateş etmek namlunun kırılmasına ve sizin veya yakınlarınızdakilerin yaralanmasına neden olabilir. Eğer ateş ederken alışılmamış bir ses duyarsanız ateş etmeyi hemen bırakın, manuel güvenliği açın ve ateşli silahı boşaltın. Ateşleme odasında herhangi bir engel olmadığından veya bozuk veya hatalı mühimmat nedeniyle namlu içerisinde olası tıkanmış bir mermi olmadığından emin olun.
İlgili sanayinin özelliklerine göre üretilmiş, fabrikada doldurulmuş yeni mermi kullanınız: CIP (Avrupa ve diğer yerlerde), SAAMI (ABD'de). Belirli bir ateşli silah için kullandığınız her merminin doğru kalibre veya göstergede olduğundan ve uygun tipte olduğundan emin olunuz. Ateşli silahın kalibresi veya göstergesi pompalı tüfeklerin namlusunda, tabancaların ise namlularında veya kızaklarında açık şekilde yazılmıştır. Yeniden doldurulan veya yeniden üretilen mühimmatın kullanılması aşırı kovan basıncı oluşması, kasanın kırılması veya diğer bazı hataların oluşma olasılığını arttırabilir ve bütün bunlar silahınızın hasarlanmasına ve kendiniz ile yakınızdaki kişilerin yaralanmasına neden olabilir.
Bir silahı ateşleyen kişiye gaz, barut veya metal barçaların geri teperek zarar vermesi olayı çok nadirdir fakat gerçekleştiğinde oluşan hasarlar göz kaybı da dahil çok ciddi olabilmektedir. Ateş eden bir kişi her zaman bir ateşli silahı ateşlerken darbeye dayanıklı ateş etme gözlüklerinden takmalıdır. Kulak tıkaçları veya kulak örten kulak koruyucuları ateşlemeden dolayı işitme hasarını azaltmaya yardımcı olacaktır.
Bir ağaca çıkarken veya inerken veya bir çite tırmanırken veya bir hendek veya engel üzerinden atlarken ateşli silahınızın ateşleme odasını açınız ve boşaltınız. Dolu bir ateşli silahı asla kendinize veya başkasına doğru çekmeyiniz veya itmeyiniz.
İçip ateş etmeyin. Eğer motor hareketlerinizi ve muhakemenizi zayıflatıcı bir ilaç aldıysanız o ilacın tesiri altındayken ateşli bir silah ile uğraşmayınız.
Bir ateşli silahı taşıta yerleştirmeden önce boşaltınız. Avcılar ve hedefe atış yapanlar silahlarını sadece atış alanına geldiklerinde doldurmalıdır. Eğer ateşli silahı kişisel koruma amacıyla taşıyorsanız ateşleme odasını boş bırakmak kazara ateşleme şansını azaltacaktır.